Kljubovanje - 13

Vsestranski in nadvse delavni ter dejavni so v kamniški kotlovnici – kjer se žge. V prostorih bivše kurilnice kulturnega doma je tako v treh letih zrasel kvaliteten mladinski dom. Vsaj toliko država dolguje mladini.

Prostori so urejeni v umetniški atelje, glasbeni in foto studio s temnico, vadbeni prostor za lokalne bende in še kaj bi se našlo. Ekipa pa se temeljito pripravlja na že četrti festival: pozdrav iz kotla, kjer dejavnosti ravno tako ne zmanjka. Od kod pa jim finance?

Idealen zgled lokalnim oblastem, ki bi ponekod, roko na srce lahko naredile več v tej smeri. Posnetki kot je kotlovški, kjer se fantje mečejo po tleh in zganjajo vragolije, breakdancajo, so več kot zaželjeni na znani tv naslov, fotke pa na tranzistor@rtvslo.si dejavnost na njih je neomejena, orginalnost seveda ni odveč.

Prihajajoči teden kraljuje metelkova. Že danes ne zamudite moonleejade v menzi pri koritu z analeno in in-sane, v torek imate priložnost ujeti legendarne buldoge v orginalni zasedbi od 1979-82 leta prejšnjega stoletja s podporo ljubljanske carine, dan kasneje pa gala hala gosti francoski eksperiment ez3kiel.

Читать далее…

Tranzistor - Na krotko 13

RUSOM JE LAŽJE Njihovi zahodni sosedje Rusi podobnega svetišča niso napovedali, je pa Ruski državni raziskovalni center za psihiatrijo obelodanil oceno, da so njihovi rojaki daleč najbolje pripravljeni na aktualno gospodarsko krizo. Zaradi izkušenj ob razpadu Sovjetske Zveze in finančne krize leta 1998, jih bo menda pričujoča stiska prizadela mnogo manj kot ameriške in britanske sotrpine. No, po tem vzorcu bi tudi pri nas lahko zarajali namesto zajokali, pa vendar tega nekako ni čutiti.... Kozarec vodke mogoče?

ODLOČNO PREVEČ! »Ni čudno, če nas je pa preveč«, krizo in dekadenco komentira nedvomno eden uglednejših raziskovalcev in zvezda flora & fauna dokumentarcev, sir David Attenborough. Tip pravi, da, če se ne bomo nehali množiti, bo za planet prepozno. Prepričan je, da še ni naletel na problem, ki bi ga večje število ljudi lažje rešilo. Nasprotno. Tule mu dam prav. Pridružil se je tudi spletni zaobljubi »Ustavi se pri dveh«....Uf, tule jih zna pa slišat od dušnih pastirjev!

VEGE Becky Page je na ulici našla sestradanega mačka. Odnesla ga je domov in mu postregla z bogatim obrokom. A Dante, kot ga je poimenovala, je le vihal smrček in se za piščanca in ribe sploh ni zmenil. Ga je pa sprehod mimo kuhinjskega koša, kjer je ponesreči ležalo nekaj ostankov zelenjave, spravil k apetitu in v dobro voljo. Dante odtlej natepava le brokoli, rabarbaro, korenje, loti pa se tudi špargljev in celo banan in melon, če mu pade cuker, seveda. Dante je torej vege, je popolnoma zdrav in to šteje.... Bravo, bolš k une piksne!

STAJLIŠ! No, ne trdim, da je tole poceni, je pa hudoooooo seksi! Zraven kraja Quepos, na robu Nacionalnega parka Manuel Antonio v Kostariki, so eni modelčki uporabili odslužen Boeing 727 kot osnovo za hudo odbit hotelček. S petimi kamioni so ga privlekli na vrhunsko lokacijo s pogledom na idiličen zalivček, ga v notranjosti povsem prevlekli s tikom in opremili z bambusovim pohištvom in uživaškimi pritiklinami. Venka, Vanja, Sanja, Manja, Tanja, Janja,.......a mate naslednjo zimo kej časa?

Читать далее…