Problemi ARK V. M. Komarova

Astronavtsko - Raketarski klub, poimenovan po Vladimiru Mihajloviču Komarovu, ARK Komarov ima že nekaj let probleme s prostori.

Mestna oblast namreč pričakuje, da bodo kandidirali na razpisih za sredstva, ki jih bodo potem delno vračali občini v obliki najemnine za prostore. Na ta način občina prikaže, da je financirala koristno dejavnost, obenem pa na drugi strani izkaže prihodek od najemnine. Ker so člani že precej stari in se še spomnijo časov, ko se je stvari počelo na računovodsko manj, a gmotno bolj učinkovite načine, se takih igric nočejo igrati.

Če se strinjate, da bi bilo prav, če bi klubu našli nove prostore, lahko podpišete peticijo.

Ustanovni član kluba in vodja astronavtske sekcije, Vojko Kogej, je tudi lastnik značke z logotipom kluba, ki je bila prvi jugoslovanski predmet, ki je poletel v vesolje in se vrnil na zemljo. Značka je poletela v vesolje 8. 2. 1984 s Sojuzom T10. Po 62 dneh na vesoljski postaji Saljut 7 se je vrnila na zemljo 11. 4. 1984, dan pred dnevom kozmonavtike.

Zanimivo dejstvo: od poleta značke je bilo v vesolju še nekaj drugih slovenskih predmetov, med drugim podobica s sliko Marije z Brezij.