Cenzura na UPM

En od mojih hobijev je pomoč pri tekmovanju UPM. To vključuje občasno pripravljanje nalog.

Za letošnje prvo kolo sem pripravil preprosto nalogo. Besedilo naj bi bilo šaljivo. Na žalost se neimenovanim in meni neznanim ljudem zdi žaljivo, mojemu nadrejenemu (ki je sicer najboljši šef, kar bi si jih lahko zamislil) pa neprimerno.

Zaradi neprimernega humorja sem nalogo v arhivu na spletni strani tekmovanja predelal, da je morda manj grozna. Vseeno se mi zdi prav, da besedilo ostane vidno vsemu svetu, zato jo objavljam tukaj. Živela cenzura!


OCDNorci

V psihiatrični bolnišnici imajo kot stažista zaposlenega res zlobnega doktorja medicine, Slavka.

Slavko je ugotovil, da ima v umobolnici neskončno zalogo ubožcev z obsesivno-kompulzivnimi motnjami. Nekateri med njimi stalno štejejo črke in cifre. Ti so tudi takšni, da se pod določenimi pogoji lahko povsem zamotijo, izgubijo stik z resničnostjo in nato tavajo brezciljno naokrog.

Mimo bolnišnice pelje glavna vpadnica v mesto. Vsako jutro Slavko ob cesto postavi pacienta. Pacient gleda registrske številke in šteje cifre in črke. Ko mimo pripelje tretje vozilo, v registrski številki katerega sta vsaj dve črki ali cifri enaki, izgubi pamet in odtava na sredo ceste, kjer ga nemudoma in brez ustavljanja v onostranstvo pošlje eden od na mobitelu visečih voznikov.

Slavko to predstavo opazuje, se reži in snema filmčke, ki jih namerava nekoč postaviti na Internet. Takoj, ko norec odleti izpod koles v nebesa, Slavko ob cesto pošlje novega. Vaša naloga je, da napišete program, ki bo za vsakega norca povedal, koliko vozil je preživel. Privzamete lahko, da norec na vsakem vozilu vidi le eno tablico.

Vhodni podatki

Na vhodu bo vaš program najprej dobil število vozil $N$, ki so se peljala mimo umobolnice. zaporedje registrskih številk, po eno registrsko na vrstico. Vsaka registrska številka je dolga največ 16 znakov. Znaki so cifre, velike črke angleške abecede, presledek (" ") in pomišljaj ("-"). Norci presledke in pomišljaje ignorirajo.

Omejitve vhodnih podatkov

  • 1 $\lt$ N $\lt$ 10000

Izhodni podatki

Za vsakega norca naj vaš program v novo vrstico izpiše, koliko vozil je preživel. Šteje tudi avto, katerega registrska je norca pahnila v smrt. Če je ob koncu vhodnega zaporedja zadnji norec še živ, zanj ne izpiši ničesar.